Christiane Zeghers

 

 

 

 

Doelstellingen

Het maken van betere dagelijkse gebruiksvoorwerpen uit hooggebakken steengoed en porselein, eenvoudig en puur van vorm, geglazuurd in diepe, warme en ook heldere kleuren om zo in het dagelijks leven meer kleur en vreugde te geven.

Vanaf het begin is mijn filosofie het gebruiksvoorwerp een andere dimensie te geven, zeg maar een ziel, en daardoor respect te bereiken voor het materiaal klei.

 

Achtergrond

Mijn liefde voor keramiek, aangemoedigd door Antonio Lampecco, begint reeds in 1968. Na draailessen gevolgd te hebben in Brussel, bij Francis Valcke en in Stavelot bij Christiane Lebrun, koos ik “pottenbakken” als beroep.

Daarnaast volgde ik ook meerdere malen porseleinworkshops bij Anne Leclercq en verdiepte ik mij in het mysterie “glazuur”.

Toen ik meer kennis over glazuren kreeg, dankzij Daniel de Montmollin voor asglazuren en Hein Severijns voor de meer gespecialiseerde glazuurkennis, opende ik in 1985 een eigen atelier, waar ik, naast het maken van mijn eigen werk, ook regelmatig lessen geef.

Momenteel werk ik voornamelijk met Oil-Spot, Rouge de Fer en Superpositions op porselein en steengoed, die electrisch gebakken wordt op 1280 °C.

Daarnaast vorm ik samen met Hein Severijns “Studio Phoenix”.