Eéndaagse cursus - Supplement Glazuurcursus  - 27/01/2019

Eéndaagse cursus - Supplement Glazuurcursus
Deze ééndaagse Supplement Glazuurcursus is gericht naar deelnemers die reeds over een basiskennis van de keramische glazuren beschikken. Je behoort tot een van volgende groepen:
  • Je hebt reeds deelgenomen aan de cursus Initiatie Glazuren (olv Hein Severijns)
  • Je hebt reeds deelgenomen aan de cursus ABC-Glazuren (olv Hein Severijns)
  • Je bent keramist en geïnteresseerd in enige basale kennis van de keramische chemie en het werken met de Segerfomule, om zelf glazuren te kunnen berekenen en te bereiden. In dit opzicht kunnen dus ook niet-deelnemers aan voorgenoemde cursussen deelnemen.
De cursussen Initiatie Glazuren en ABC-Glazuren zijn bedoeld als opstapcursussen, waarbij chemische begrippen en formules van grondstoffen en keramische reacties zo veel mogelijk vermeden werden.
Het is echter gebleken dat de interesse van vele cursisten en ook van werkzame keramisten verder gaat, en dat zij het vermijden van formules - zowel chemisch als rekenkundig - als een gemis beschouwen.
In een ééndaagse cursus wordt met dit supplement voldoende kennis toegevoegd, om samen met de basiskennis uit vorige algemene cursussen, deze tekorten op te vangen. 
Deze cursus wordt begeleid door een 36 pagina's tellende syllabus, waarin de chemische begrippen en uitvoerige eenvoudige berekeningen tot in detail worden uitgewerkt.
 
Gastdocent Hein Severijns, keramist en technoloog
Praktische coördinatie Christiane Zeghers
Wanneer Zondag 27 januari 2019 van 10u tot 16u30
Waar Keramiek atelier Christiane Zeghers, Andreas Vesaliusstraat 48, 3000 Leuven
Prijs €60 per persoon, inclusief syllabus, koffie of thee en een maaltijdsoep als lunch.
 
Inschrijving is noodzakelijk en pas volledig na storting van de volledige deelnameprijs op BE53 9796 1520 7953 van Christiane Zeghers, met vermelding van supplement glazuren.
Vooraf inschrijven kan via
e-mail. Gelieve hierbij jouw telefoon en e-mail te vermelden.
Maximum 12 deelnemers, in volgorde van inschrijving.
Gratis annulatie van uw inschrijving is mogelijk tot 7 dagen voor aanvang van de cursus en met terugbetaling van de deelnameprijs.